Bleaching

Bleaching gebeurt bij ons met Quick White. Tijdens de behandeling wordt een gel aangebracht op de tanden die nadien geactiveerd wordt door een speciale led-lamp. Dit genereert weinig warmte en bevat geen UV-licht.

Na een bleaching worden de tanden gemiddeld 8 tot 9 nuances witter. Afhankelijk van de individuele omstandigheden kan een patient boven of onder het gemiddelde scoren. Maar resultaat is er altijd. Met een goede mondhygiene en gemiddelde blootstelling aan verkleurde voedingsmiddelen en dranken, blijft het resultaat 2 tot 3 jaar. Om het effect nog te verhogen kan er nog Home Bleaching gedaan worden enige tijd na de behandeling.

De behandeling gebeurt in 1 zittijd en duurt ongeveer anderhalf uur. Na de behandeling is het mogelijk dat er een verhoogde gevoeligheid van de tanden optreed. Dit gaat altijd over na enige uren.

Het is aangeraden om de eerste 24 uur na de behandeling geen hete of heel koude dranken te nuttigen. Ook best gebruik van verkleurende producten vermijden zoals koffie, zwarte thee, rode wijn, tabak,...

top