Chirurgie

De meest bekende chirurgische ingreep die bij de tandarts gebeurt is een tandextractie. Soms is dit een zogenaamde "chirurgische extractie", als chirurgische verwijdering nodig is. Het tandvlees wordt dan losgemaakt en vaak wordt een beetje bot rond de wortelrest weggenomen. Soms wordt de tand in stukjes geboord om die delen apart gemakkelijker te kunnen verwijderen. Van de behandeling voelt u niets, u voelt alleen druk op de kaak, het trillen van de boor en wat water in de mond. Het water wordt door de assistente zo goed mogelijk weggezogen.

De wond wordt gehecht en soms wordt er ook een gaasje op de wond aangebracht. Hierop moet dan een half uurtje gebeten worden.

Het plaatsen van implantaten is uiteraard ook een kleine chirurgische ingreep. Soms kan dit gebeuren met behulp van zogenaamde "guided surgery", waarbij geen snijden of naaien nodig is, wat het comfort onmiddellijk na de ingreep drastisch verbetert.

Wortelkanaalbehandelingen worden in het Engels "micro surgery" genoemd, en dat gebeurt indien nodig ook onder microscoop.

top