Orthodontie

Orthodontie betekent het mooi en functioneel aligneren van de tandenbogen. Er bestaan heel veel verschillende soorten apparatuur om dit te bekomen doel te bereiken. Orthodontische behandelingen worden wel het meeste bij kinderen gedaan, maar het is net zo goed mogelijk om je tandenstand te corrigeren als je volwassen bent.
Een orthodontische behandeling begint met een intake gesprek, en dan worden de nodige digitale foto's, radiografieen en afdrukken genomen, dit heet de begindocumenten.
Behandelplan:
Al deze gegevens worden opgemeten en bestudeerd tijdens de volgende afspraak wordt het behandelplan voorgesteld. Eens de behandelingen gestart zijn is ongeveer een consultatie per maand nodig. De totale duur van de behandeling is verschillend per behandeling, maar kan bij benadering geschat worden bij het begin.
Als het beoogde resultaat bereikt is kan alle apparatuur verwijderd worden, dan begint de contentieperiode. Om alles wat bereikt werd te behouden is meestal apparatuur nodig om de tanden op hun plaats te houden, want de tanden hebben neiging om zich terug te verplaatsen. Ook hiervoor bestaan verschillende methodes, de details hierover zijn deel van het behandelplan.

Indien u geen blokjes wenst maar toch mooie rechte tanden wilt kunnen wij u het eCligner systeem voorstellen. Dit werkt perfect voor het aligneren van de tanden en is vrijwel onzichtbaar. Dit werkt met een aantal plastic "covers" om over de tanden te zetten en zo stap na stap de tanden op hun plaats te krijgen.

top